Merkityksellinen yrittäjyys, aitous ja unelmat

Yrittajyys

Autenttisuus ja aitous

 

Aitous on vähän sellainen muotisana, jota moni hokee, mutta joka sisällöltään on vähän epämääräinen. Itselleni aitous tarkoittaa erityisesti sitä, että elän sitä elämäntapaa, jota haluankin elää

 

Olen somessa sama ihminen kuin somen ulkopuolella. Se ei mun mielestäni tarkoita, että somessa mun yrittäjänä pitäisi näyttää kaikkia puolia. Tämä “kaikkien puolien näyttäminen” on enemmänkin vaikuttajamarkkinointiin sopiva ohje. 

 

Mun ei yrittäjänä tarvitse “tanssia somessa” ja keksiä kaikenlaisia kikkoja, jotta saisin ihmisten huomion. Sunkaan ei niin tarvitse tehdä. 

 

Sun ei tarvitse pakottaa itseäsi tekemään mitään, mitä et halua ja mikä sotii sun omaa luonnetta tai persoonaa vastaan. 

 

Sulla on lupa olla SINÄ ihan sellaisena kuin olet. Aina löytyy keinot saada niitä sulle oikeita asiakkaita. 

 

MUTTA se ei kuitenkaan tarkoita, että voisit vain “olla” upea sinä eikä sun tarvitsisi tehdä mitään - ja sitten asiakkaat vain tupsahtaisivat sun luokse. Sellainen toimettomuus tai passiivisuus ei sovi mun ajatusmaailmaani. 

 

Jos sä haluat asiakkaita, pitää sun myös antaa asiakkaille ensin. Se, mitä annat ja missä kanavassa on täysin sun itsesi päätettävissä. 


Oman tyylin ja tavan löytäminen

 

Mä uskon siihen, että sulle menestynein yrittäjyys syntyy silloin, kun olet löytänyt sun oman tavan tehdä asioita. Se on sun oma strategiasi yrityksesi pyörittämiseen. 

 

Meillä jokaisella on erilaiset energiat, tavat toimia, päätöksentekomekanismit ja magneettisuus - se mikä toimii toiselle, ei toimikaan toiselle. Siksi kaikki “yhden koon” -valmennukset eivät useinkaan toimi kuin pienelle osalle osallistujia. 

 

Niinkuin ehkä olet jo huomannut, niin itse hyödynnän human designia siinä, että löydämme asiakkaideni kanssa niitä HÄNELLE sopivia tapoja tehdä asioita. 

 

Mä mielelläni jaan myös, miten itse teen ja olen tehnyt asioita yrityksessäni, mutta harvoin ne sopivat mun asiakkaille sellaisenaan. Siksi mentoroinneissa pääpaino on tietysti löytää asiakkalle sopivat tavat tehdä markkinointia, rakentaa yritykselle vahvaa perustaa, ideoida ja luoda palveluja sekä tietysti myydä niitä omalla tavalla. 

 

Jos sua kutkuttaa ajatus siitä, että voisitkin luoda yrityksen, joka perustuisi SUN vahvuuksille (eikä kenenkään toisen valmentajan tai mentorin hyväksi havaitsemiin taktiikoihin), niin loin sitä varten intensiivimentoroinnin, jonka avulla pääset tosi ihanasti alkuun omanlaisen yrittäjyyden luomisessa. Mä RAKASTAN sitä palvelua, koska näen jo niin pienessä ajassa isoja muutoksia mun asiakkaissa.


Levon merkitys

 

On mahtavaa, että levon merkityksestä on ryhdytty puhumaan myös yritysmaailmassa. 

 

Mä uskon siihen, että jotta me voidaan luoda kestävä yritys ja samalla voida hyvin, on meidän pakko levätä

 

Toisilla human designin energiatyypeillä lepokaudet ovat pidempiä kuin toisilla. Mutta kaikki ihmiset tarvitsevat lepoa. 

 

On hulluutta ajatella, että joku ihminen voisi päivästä toiseen tehdä 12-tunnin työpäiviä ilman, että tarvitsisi kunnon lepoa ja palautumista. Hetkellisesti se on mahdollista, mutta jatkuvasti ja pitkän aikaa ei. 

 

Lepo liittyy tosi vahvasti meidän omanarvontunteeseemme. Jos sä et arvosta itseäsi, voit ajatella, että “et ole ansainnut lepoa”. Jos et ole käynyt tiettyä koulua, ole tietyn kokoinen, ansaitse tiettyä määrää rahaa…voit kokea, että et myöskään ansaitse lepoa. Koska sun mielesi sanoo, että sun pitäisi yrittää vielä enemmän ja vielä kovemmin, jotta tuntisit itsesi arvokkaaksi.

 

Sun on helppo uuvuttaa itsesi, jos sun pään sisällä on tuollainen ääni, joka kertoo sulle, ettet ole tarpeeksi arvokas sellaisena kuin olet.

 

Mä olen itse kokenut SUURIMMAT onnistumiset ja eteenpäin menon juurikin sen jälkeen, kun olen ENSIN uskaltanut levätä. Ottaa omaa aikaa, jotta voin palautua. 

 

Jos susta tuntuu, että olet pysähdyksissä 👉🏻 voisiko kyse olla siitä, ettet ole kunnolla antanut itsesi levätä?    


Omien unelmien pelkääminen

 

Me saatetaan tavoitella erilaisia asioita yrityksessämme, kuten vapautta tai enemmän rahaa. Ja sitten se ajatus jatkuu siitä, että saadessamme enemmän AIKAA (tai rahaa) voimme tehdä niitä asioita, joita AIDOSTI haluamme.

 

Ja sitten, kun olemme saavuttaneet sen tavoitteemme (lisää aikaa tai lisää rahaa), olemmekin niin väsyneitä, että emme enää jaksakaan tehdä sitä, mitä ajattelimme…

 

“SITTEN KUN meillä on se raha tai aika teemme x ja y”

 

Huomaatko tuon hullunkurisen ajatusmallin? Miksi et voisi heti alunperinkin tavoitella ja unelmoida sitä, mistä aidosti olet kiinnostunut? Oletko aidosti kiinnostunut rahasta? Numeroista tililläsi tai paperilapuista lompakossasi?

 

Ne sun aidot suuret unelmat on paljon vetovoimaisempia kuin se, että haluat lisää rahaa tai aikaa. 

 

Sun unelmasi EI ole mikään KOMPROMISSI! 

 

Sen pitää olla sun suurin unelmasi ilman muttia tai kompromisseja, muuten sun on tosi vaikea saavuttaa sitä. 

 

Mitä suurempi unelma sulla on, sitä enemmän se vaatii rohkeutta ja uskoa siihen, että se myös toteutuu. ⚡️⚡️⚡️



Lopuksi ajatuksia siihen, mistä mun mielestä merkityksellinen yrittäjyys ja hyvä elämä pääpiirteissään koostuu:

 

  1. Kulje kohti sitä, mikä tuo sulle ILOA

  2. Unelmoi todellisia unelmiasi ja unelmoi tarpeeksi ISOSTI, jotta sä pysyt inspiroituneena sun omasta elämästäsi

  3. Ole kiitollinen siitä, missä olet nyt ja keskity siihen, mitkä asiat toimivat (ei siihen, mitkä eivät toimi)

  4. Etsi ihmisiä, jotka tukevat sua silloin, kun sun usko omaan unelmaasi horjuu. Me kaikki tarvitaan niitä ihmisiä, jotka uskovat meihin ja meidän suuriin unelmiin.

  5. Elä kaikilla aisteillasi - tunne, katso ympärillesi, tuoksuttele, kosketa, ole läsnä 👉🏻 mieti, miksi me ollaan täällä maailmassa. Mun mielestä me ollaan täällä kokemassa, aistimassa, tuntemassa ja elämässä täysillä sitä omannäköistä elämää (ei täyttämässä muiden ihmisten haaveita)!


Tämä postaus on muokattu 16.3.2024 lähetetyn inspiraatiokirjeen sisällöstä.

 
Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Hyvä digiviestintä on yritystoimintasi valokeila

Next
Next

Syyt miksi en suosittele niche-ajattelua yrittäjille