Miten markkinoin Pinterestissä - 7 vinkkiä yrityksille!

Tiesitkö, että Pinterest tarjoaa yrityksille ilmaisen mahdollisuuden markkinoida tuotteita ja palveluja alustallaan?

Jos haluat saada aikaan konkreettisia tuloksia, kuten lisätä yrityksesi verkkosivujen liikennettä ja saada uusia asiakkaita, Pinterest-markkinointi voi olla juuri se oikea ratkaisu.

Suomessa yritysten digitaalisen markkinoinnin kokonaisuus ei vielä useinkaan kata orgaanista Pinterest-markkinointia. Pinterest-mainonta on kuitenkin lisääntynyt huomattavasti viime vuosina.


Pinterest markkinoinnissa käytetään hyödyksi niin sisältömarkkinoinnin kuin sähköpostimarkkinoinnin olennaisia elementtejä. Pinterestin tuloksellinen hyödyntäminen yleensä edellyttääkin näiden kummankin markkinointistrategian saumatonta käyttöä yrityksessä.


Pinterestin algoritmi perustuu hakukonealgoritmiin eli hakukoneoptimoinnin tuntemus on suuri apu Pinterest markkinoinnissa.


Miksi sitten Pinterest-markkinointi on toimivaa? Pinterestissä käyttäjät etsivät inspiraatiota, ideoita ja ratkaisuja. He ovat valmiita ostamaan, kun löytävät juuri sen oikean tuotteen tai palvelun. Pinterest-markkinoinnin avulla voit siis tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita siitä, mitä tarjoat.

Toimiva Pinterest-markkinointi lisää verkkosivujesi liikennettä ja auttaa kasvattamaan asiakaskuntaasi.



Jos haluat opiskella itsenäisesti orgaanista Pinterest-markkinointia ja tulla todelliseksi osaajaksi, tutustu Pinterest Akatemia -verkkokurssiin.


 

YRITYSTEN PINTEREST MARKKINOINTI SUOMESSA JA MAAILMALLA


Ulkomaiset vähittäiskaupat ja suuret jälleenmyyjät ovat malliesimerkkejä siitä, miten Pinterestiä on mahdollista hyödyntää kuluttajille suunnatussa markkinoinnissa.

Pinterest on hyvin visuaalinen ja interaktiivinen, mikä miellyttää useampia kuluttajia, ja siksi se on hyvä alusta kuluttajamarkkinoinnille.

Käy katsomassa esimerkiksi näiden kuluttajille myyvien kansainvälisten brändien Pinterest-tilit ja inspiroidu:

Ikean Pinterest-tili

L’Oreal Paris

Nordstrom

IKEA

Whole Foods Market

Airbnb

Free People

Target

West Elm

TOMS


Pinterestiä ei kannata automaattisesti sivuuttaa markkinointikanavana myöskään yrityksille tarjottavien palvelujen tai tuotteiden osalta, koska myös B2B-yritys voi löytää kohdeyleisönsä Pinterestistä.

Yrityksille palveluja tai tuotteita myyvä yritys voi hyötyä Pinterestin käyttämisestä vähintäänkin siinä, että Pinterestiin talletettu sisältö tai Pinterest-kansio voi nousta helposti Googlen hakutuloksissa ykkössivulle, muutenkin kuin vain kuvahauissa. Se voi myös tuoda lisää liikennettä yrityksen nettisivuille suoraan Pinterestistä ja buustata yrityksen näkyvyyttä verkossa.

Tässä muutama B2B-yritys, jotka ovat onnistuneet hyödyntämään Pinterestiä markkinoinnissan todella taidokkaasti:

Canva

Shopify

Squarespace

Adobe

Office Depot

Constant Contact

Mailchimp


Myös sisällöntuottajat voivat hyödyntää Pinterestiä tuomaan lisää liikennettä verkkosivuille ja laajentamalla yleisöään.

Jos olet sisällöntuottaja, suosittelen sinua liittymään Pinterestin sisällöntuottajille tarkoitetun uutiskirjeen tilaajaksi. Uutiskirjeestä saat hyviä vinkkejä Pinterestin hyödyntämiseen nimenomaan sisällöntuottajan näkökulmasta.

Pinterest on merkittävä apu verkkonäkyvyyden kasvattamisessa olipa kyseessä sitten kuluttajille tai yrityksille tuotteiden tai palvelujen tarjoamisesta.

Suomalaiset yritykset Pinterestissä


Suurin osa Pinterestin käyttäjistä vain tallentaa kuvia luomatta itse lainkaan sisältöä Pinterestiin. Tässä ON sinun ja yrityksesi mahdollisuus olla osa sitä joukkoa, joka luo sisältöä Pinterestiin!

Kuten jo aiemmin tuli ilmi, niin orgaanisen Pinterest markkinoinnin hyödyntäminen suomalaisissa yrityksissä on vähäistä. Orgaanista Pinterest-markkinointia voi verrata hakukoneoptimointiin, koska se on hidasta, mutta sen hyöty kasvaa ajan kuluessa. Jos yrityksesi hyödyntää jo nyt hakukoneoptimointia, kannattaa Pinterest ottaa käyttöön tukemaan sitä!

Erityisesti suosittelen Pinterestiä, jos toimialasi tai myymäsi tuotteet tai palvelut kuuluvat johonkin näistä kategorioista:

sisustus, muoti, kauneus, hyvinvointi, diy, design, matkailu, taide, viihde, ruoka, urheilu, vanhemmuus, häät, arkkitehtuuri, puutarha, eläimet, raha tai koulutus

Suosittelen aina aloittamaan Pinterestin käytön orgaanisesta markkinoinnista, ellei yrityksesi ole jo iso ja tunnettu brändi tai mainontaan varattu rahasumma ole suhteellisen iso jo heti alussa.

Orgaanisen markkinoinnin avulla luot tukevan pohjan yrityksellesi Pinterestissä. Kun pohja on kunnossa, saat myös mainoksista paremman hyödyn. Jotta Pinterestissä mainokset toimivat tehokkaasti, tulee Pinterestille ensin syöttää infoa siitä, millainen on yrityksesi kohderyhmä Pinterestissä.

Tässä muutamia suomalaisia yrityksiä, jotka mainostavat Pinterestissä tämän artikkelin kirjoitushetkellä:

Cover Story Paint

Almada Label

Myllyn Paras

Valio

Saaren Taika

Alko

A.S. Helsingö

Myssyfarmi

Stockmann

Honkarakenne

Makia Clothing





PINTEREST YRITYKSESI MARKKINOINTIALUSTANA


Tässä 7 parasta vinkkiä Pinterest markkinoinnin aloittamiseen!

1. Käytä rich pinnejä (HUOM! päivitys syksy 2023 alkaen 👉🏻 rich pinnejä EI tarvitse enää erikseen aktivoida

Rich pinnit ovat pinnejä, jotka sisältävät enemmän tietoa sisällöstäsi kuin normaalit pinnit. Ne ovat pin-lisäyksiä, jotka automaattisesti synkronoivat nettisivuillasi olevan tiedon tekemääsi pinniin.

Rich pinnien avulla Pinterest myös varmistaa sen, että sisältö todellakin tulee Pinterestiin vahvistamaltasi nettisivulta. Rich pinnien avulla sisältösi näyttäytyy Pinterestin suuntaan luotettavana.

Lue lisää tärkeää tietoa rich pinneistä suomeksi.

2. Kirjoita pinneihin houkuttelevat otsikot

Otsikot ovat Pinterestissä tärkeitä! Kirjoita kiinnostava ja infomatiivinen otsikko jokaiselle pinnillesi.


Sisällytä otsikkoon AINA avainsanoja. Otsikon tulisi olla sellainen, että ihmiset haluavat klikata kuvaasi (= pinniäsi) sen johdosta.

Pinterest markkinointi taulu Pinterestissä Nellainon Pinterest-tilillä.
Tutustu Pinterest markkinointi tauluun Pinterest-tililläni, johon on talletettu hyödyllistä tietoa Pinterestin käytöstä markkinoinnissa.

Voit hyödyntää hakukoneoptimointia varten yritykselle laadittua avainsanatutkimusta, mutta sen lisäksi kannattaa tutkia erikseen, mitkä avainsanat toimivat nimenomaisesti Pinterestissä. Voit hakea Pinterestissä käytettyjä avainsanoja Pinterestin oman hakukentän avulla.


Jos haluat oppia orgaanista Pinterest-markkinointia syvemmin ja useita eri menetelmiä Pinterest-avainsanojen löytämiseksi, suosittelen tutustumaan Pinterest Akatemiaan. Pinterest Akatemia on verkko-ohjelma, jonka avulla lisäät liikennettä yrityksesi verkkosivuille, tavoitat oikean kohderyhmän ja kasvatat myyntiäsi.


3. Kiinnitä huomiota visuaaliseen ilmeeseen

Pinterest on alustana hyvin visuaalinen ja sen takia myös sitä käyttävien yritysten tulee kiinnittää huomiota omaan visuaaliseen ilmeeseensä Pinterestissä.

Pyri olemaan koherentti ja luomaan pinnejä, joissa on yhteneväinen ilme muun brändi-ilmeesi kanssa.

Käytä omia brändivärejäsi ja -fonttejasi, kun luot uusia pinneja. Ota myös huomioon, että kansiot, joihin pinnejä talletat ovat yhteneväisiä ulkoasultaan.

MUTTA ole myös rohkea kokeilemaan uutta ja erilaista sekä värimaailman että fonttien suhteen! Voit yllättyä kuinka joku pinni, joka ei ole brändisi värimaailman mukainen voikin menestyä Pinterestissä muita pinnejäsi paremmin.


4. Tee sisältöä kohderyhmällesi

Kun luot uusia pinnejä ja kansioita pinnejäsi varten, mieti mistä asioista unelma-asiakkaasi ja kohderyhmäsi ovat kiinnostuneita. Tee unelmayleisöäsi kiinnostavaa sisältöä potentiaalisen asiakkaan ostopolun eri vaiheisiin.



Inspiroiva sisältö menestyy Pinterestissä todella hyvin, mutta älä kuitenkaan unohda myös muita ostopolun vaiheita, kun teet sisältöä Pinterestiin.


5. Seuraa analytiikkaa

Pinterestin analytiikkatilastoja 30 viimeiseltä päivältä.

Käytä Pinterestin omia tilastoja sekä Googlen analytiikkaa hyödyksi, kun haluat löytää parhaiten yleisöäsi kiinnostavat pinnit.

Voit seurata mitkä pinnit ja mitkä taulut saavat eniten huomiota ja luoda samankaltaista sisältöä tulevaisuudessa.

Pinterestin analytiikka on kehittynyt vuosien aikana ja sieltä saa todella hyödyllistä tietoa liittyen myös omaan kohderyhmään Pinterestissä. Älä jätä sitä hyödyntämättä!


6. Testaa idea-pinnejä (HUOM! Syksy 2023 lähtien 👉🏻 erillisiä idea-pinnejä EI enää ole, vaan Pinterest puhuu kaikista pinneistä vain pinneinä)

Idea-pinnit ovat Pinterestin uusin “tulokas” pinnivalikoimaan.

Idea-pinniin voit lisätä maksimissaan 20 eri sivua ja sivut voivat koostua kuvista tai videoista.

Idea-pinniin on joillakin suomalaisillakin tileillä ollut nyt (alkuvuosi 2023) mahdollisuus liittää jo linkki yrityksen nettisivuille. Linkitysmahdollisuuden on sanottu tulevan kaikille Pinterest-tileille vuoden 2023 aikana.

Idea-pinnit saavat tällä hetkellä paljon näkyvyyttä Pinterestissä, jos idea-pinni on tehty kiinnostavaksi käyttäjälle.

Idea-pinnit toimivat hyvin silloin, kun yritys haluaa näyttää miten joku asia tehdään tai miten esimerkiksi yrityksen tuotetta voi käyttää.


7. Tee perusteellinen avainsanatutkimus

Varmista, että olet tehnyt avainsanatutkimuksen kunnolla niin nettisivujasi kuin Pinterestiä varten. Optimoi kaikki relevantit kohdat avainsanoilla Pinterest profiilistasi, kansioista ja pinneistä.

Pinterestin hakukoneominaisuuden johdosta oikeiden avainsanayhdistelmien käyttö oikeissa kohdissa on todella tärkeää, jotta sisältösi voi ylipäätään näkyä Pinterestissä muille Pinterestin käyttäjille.


Avainsanojen käyttöä ei voi tarpeeksi korostaa Pinterest markkinoinnin onnistumisen kannalta. On ensiarvoisen tärkeää tietää, mitä kohderyhmä hakee netistä ja Pinterestistä, jotta voit yrityksenä saada oman sisältösi tämän yleisön silmien eteen.

Panosta siis avainsanatutkimukseen!

 
Mikä on Pinterest? - taulu ja muut nellainon suomenkieliset taulut Pinterestissä.
Tutustu keräämiini Pinterest-aiheisiin sisältöihin Nellainon Pinterest-tilillä. Aloita tutustuminen Mikä On Pinterest? -kansiosta.
 


Tutustu Nellainon Pinterest Kickstart -aloituspakettiin, jos yrityksesi haluaa aloittaa orgaanisen Pinterest markkinoinnin helposti ja nopeasti.



Jos haluat tietää miten markkinoida yritystäsi Pinterestissä, autan sinua mielelläni. Voit varata ilmaisen etätapaamisen kanssani. Ole yhteydessä!

Blogipostaus on päivitetty 8.3.2023

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Brändin tarinallistaminen ja visuaalisuus

Next
Next

Näin automatisoit markkinoinnin Pinterestiin