Mikä on Pinterest?

Pinterest on visuaalinen hakukone, johon on mahdollista tallettaa sisältöä - kuvia ja videoita.

Käytätkö Pinterestiä, mutta et ole koskaan oikein miettinyt tarkemmin mikä se on? Tai kenelle Pinterest on suunnattu? Kenties mietit onko Pinterest somekanava?


Pinterest on sovellus, jonne ihmiset menevät erityisesti etsimään tietoa ja hakemaan inspiraatiota ja ideoita. Pinterest toimii verkossa digitaalisena ilmoitustauluna.


Pinterestissä käyttäjät luovat itselleen kansioita eli tauluja, joihin tallettavat kuvia ja videoita asioista, joista ovat kiinnostuneita. Pinterest on digitaalinen vastine unelmakartoille, visioboardeille ja leikekirjoille.


Pinterestin käyttäjät hakevat aktiivisesti ratkaisuja Pinterestistä. He ovat valmiiksi jo ostomoodissa eivätkä yritysten Pinterest mainokset siksi häiritse heitä.


Yrityksille Pinterest näyttäytyy erityisesti brändin rakentamisen ja markkinoinnin apuvälineenä. Sovelluksena, jota hyödyntämällä voi saada paljon orgaanista liikennettä nettisivuille ja verkkokauppaan.


Pinterest on saanut paljon positiivista huomiota myös siitä, että se tarjoaa visuaalisen, erilaisuutta sallivan ja inspiroivan käyttökokemuksen.


Latasitko Pinterest sovelluksen ja haluat tietää miten saat käytettyä Pinterestiä suomeksi? Saat vaihdettua Pinterest tilisi kielen suomeksi Asetuksista -> Omat tiedot -> Kieli -> valitse suomi. Saat myös Pinterestin omia ohjeita suomeksi menemällä suomenkieliselle Pinterest Business-sivustolle. Siellä näet kaikki ne ohjeet suomeksi, jotka on käännetty suomen kielelle. Osa ohjeista on kuitenkin edelleen vain englanniksi.



Muutama kiinnostava tieto Pinterestistä:




Mikä on Pinterest tili?


Pinterest-tilin ja kansiot sekä teksti Mikä on Pinterest tili?

Pinterest-tilin olennainen osa ovat "taulut" tai “kansiot”, johon voit tallettaa kiinnostavia ideoita, inspiraatiota ja mielenkiintoisia asioita joko kuva- tai videomuodossa.


Pinterest-tili on kuin oma digitaalinen muistikirjasi, joka auttaa pitämään kaikki lempiasiat järjestyksessä ja saatavilla missä ja milloin tahansa. Taulujen avulla voit järjestää tallennuksia teemojen, projektien tai kiinnostuksenkohteiden mukaan.


Esimerkiksi voit luoda taulun "Keittiöremontti" ja tallentaa siihen inspiraatiokuvia, materiaalilinkkejä ja suunnitteluideoita keittiön uudistamista varten. Voit myös jakaa tauluja muiden Pinterest-käyttäjien kanssa tai pitää ne yksityisinä. Esimerkiksi Keittiöremontti-taulun jakaminen sisustussuunnittelijan kanssa voi olla hyödyllistä remontin kannalta.


Pinterestin käyttäjät voivat selata toisten käyttäjien tauluja ja tallennuksia, jolloin alustan tarjoama inspiraation määrä on lähes rajaton. Käyttäjät voivat myös seurata muita käyttäjiä ja heidän taulujaan, jolloin he saavat ilmoituksia, kun heidän seuraamansa käyttäjät tallentavat uusia kuvia tauluihinsa.


Pinterestin taulut ovat erinomainen työkalu niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin.


Yritykset voivat käyttää Pinterestiä markkinointikanavana ja jakaa tauluissaan inspiraatiota ja ideoita tuotteistaan ja palveluistaan. Myös monet brändit ja julkisuuden henkilöt käyttävät Pinterestiä markkinointitarkoituksessa ja jakavat tauluissaan esimerkiksi kuvia tapahtumistaan tai tuoteuutuuksista.


Pinterestin ikäraja on 13 vuotta eli aivan pienet lapset eivät voi itse avata itselleen Pinterest-tiliä. Alaikäisellä tulisi olla tilin avaamiseen myös huoltajan lupa.


Voit rekisteröityä ja perustaa oman Pinterest-tilin helposti.


Löydät selkeät ohjeet Pinterest-yritystilin avaamiseen Nellainon blogiartikkelista Miten aloitat Pinterestin käytön - osa 1




Millaiselle yritykselle Pinterest sopii?



Pinterest sopii yrityksille, jotka

  • ovat valmiit panostamaan pitkäikäiseen (evergreen) markkinointiin

  • haluavat, että yrityksen tuotteet ja palvelut löytyvät hauissa ja erilaisilla hakusanoilla verkosta

  • tekevät säännöllisesti sisältöä sosiaalisen median alustalle/alustoille (suosikkini: Instagram, TikTok, LinkedIn, YouTube) tai ovat vähintäänkin valmiita tekemään säännöllisesti sisältöä Pinterestiin

  • ovat valmiita käyttämään aikaa sisällön optimointiin relevanteilla avainsanoilla


Pinterest markkinointi sopii erityisesti yrityksille, jotka tarjoavat visuaalisesti mielenkiintoisia tuotteita tai palveluita. Suosittuja aihepiirejä Pinterestissä ovat mm. muoti, sisustus, matkailu, ruoka, taide, käsityöt, kauneus ja moni muu visuaalisesti kiinnostava aihe.


Pinterestin tehokas käyttö edellyttää aina sitä, että yrityksellä on toimivat nettisivut tai verkkokauppa. Pinterest voi ohjata vähäisessä määrin liikennettä myös eri some-kanaviin, mutta suurin hyöty tulee siitä, että liikenne ohjautuu yrityksen omille verkkosivuille tai verkkokauppaan.





MIKSI PINTERESTIÄ KANNATTAA HYÖDYNTÄÄ YRITYKSEN MARKKINOINNISSA?



Pinterest tarjoaa mahtavan ja ainutlaatuisen visuaalisen kanavan yrityksen tuotteiden esittelyyn ja markkinointiin.


Pinterestissä on suuri ja aktiivinen käyttäjäkunta (yli 430 miljoonaa vuonna 2023), joka on erityisen kiinnostunut tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin. Pinterestin käyttäjät ovat keskimäärin myös ostovoimaisempia kuin muiden alustojen käyttäjät.


Pinterestissä on myös suhteellisen helppo kasvattaa bränditunnettavuutta ja tuoda esiin yrityksen arvoja ja persoonallisuutta.


Pinterestissä on useita markkinointia ja seurantaa helpottavia työkaluja, joiden avulla yrityksen sisällöntuotanto helpottuu. Myös erilaisten trendien seuraaminen on vaivatonta Pinterestin oman Trends-työkalun ansiosta.


Tässä koottuna muutamia faktoja ja tutkimustuloksia liittyen Pinterestiin. Tiedot perustuvat Sproutsocialin artikkelissa olleviin tietoihin vuodelta 2022.


  • Globaalisti Pinterestissä vierailee yli 430 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa.

  • Pinterestiin on tallennettu jo yli 240 miljardia pinniä!

  • 38% käyttäjistä on iältään 50-64 -vuotiaita ja se on tällä hetkellä isoin demografia alustalla. Kyseinen demografia on todella ostovoimainen! Seuraavaksi suurimmat ryhmät ovat 30-49 -vuotiaat (34%) ja 18-29 -vuotiaat (32%).

  • Yhdysvaltalaisista käyttäjistä 45%:lla on talouden vuositulot yli 100.000 dollaria.

  • Tällä hetkellä yli 60% käyttäjistä on naisia (joidenkin tilastojen mukaan jo yli 70%), mutta miesten ja Z-sukupolven osuus on nousussa.

  • Yli 50% Pinterestin käyttäjistä asuu Yhdysvaltojen ulkopuolella.

  • Keskimäärin Pinterestissä shoppailijat käyttävät kuukausittain ostosten tekemiseen rahaa 80% enemmän kuin muilla alustoilla shoppailevat ja heillä on 40% isompi ostoskorin arvo

  • 97% suosituimmista Pinterest hauista on brändäämättömiä, mikä tarkoittaa sitä, että kaikilla yrityksillä on mahdollisuus tulla löydetyksi Pinterestissä huolimatta siitä onko brändi jo tunnettu vai ei. 

  • Z-sukupolvi kasvaa koko ajan Pinterestissä -> 21 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti tällä hetkellä

  • 70% Pinterestin käyttäjistä kertoo menevänsä Pinterestiin, kun haluavat löytää uusia tuotteita, ideoita tai palveluita joihin voivat luottaa



Toivottavasti sait paremman käsityksen siitä, mikä Pinterest on tämän artikkelin luettuasi!


Mikäli kaipaat lisätietoja Pinterestistä ja Pinterest markkinoinnista, älä epäröi olla yhteydessä. Keskustelen aina mielelläni Pinterestin mahdollisuuksista yrityksen markkinointikanavana.

Blogipostaus päivitetty 10.3.2023

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Näin automatisoit markkinoinnin Pinterestiin

Next
Next

Miten aloitat Pinterestin käytön - osa 1