Näin automatisoit markkinoinnin Pinterestiin

MIKSI AJASTAA PINNEJÄ PINTERESTIIN?*

* Tämä blogipostaus sisältää affiliate-linkkejä.

Pinterest on todellinen aikasyöppö, jos annat sen olla sellainen. Pinterest markkinoinnin automatisointi, ajastamalla pinnejä, helpottaa kuitenkin omaa työtaakkaasi todella huomattavasti.

Pinnien ajastaminen Pinterestiin kannattaa tehdä suunnitelmallisesti, jotta oma työsi helpottuu. Jos et ole kovin järjestelmällinen tai säännöllisesti käy Pinterestissä, on pinnien ajastamisesta sinulle todella suuri apu.

Pinnien ajastaminen auttaa yritystä järjestämään sisältöä paremmin ja varmistamaan, että yrityksellä on aina uutta sisältöä jaettavaksi Pinterestissä.

Pinnien ajastamiseksi yrityksellä tulee ehdottomasti olla omaa sisältöä, jota halutaan jakaa Pinterestissä. Oma sisältö voi olla esimerkiksi blogipostauksia, artikkeleita, nettisivuilla olevia kuvia (portfolio), videoita tai muuta grafiikkaa.

Jos yrityksesi ei tee vielä omaa sisältöä, niin ryhdy pikimmiten tekemään sitä. Digitaaliseen markkinointiin liittyy olennaisesti sisällön luominen.

Hyvä sisältöstrategia auttaa yritystä rakentamaan brändiä ja saamaan lisää näkyvyyttä verkossa. Hyvän sisällön avulla uudet asiakkaat löytävät yrityksen ja saat liikennettä verkkosivuillesi.

Ilman hyvää ja toimivaa sisältöä kukaan ei löydä sinua - olipa kyse sitten Instagramista, Pinterestistä tai jostakin muusta sosiaalisen median alustasta.

Pinterest markkinointiin liittyy myös olennaisesti se, että tuotat sisältöä, josta potentiaaliset asiakkaat ja kohderyhmäsi on kiinnostunut.

Koska Pinterest on visuaalinen hakukone, on tärkeää panostaa kuvien ja videoiden visuaaliseen maailmaan. Pinterestin käyttäjät tallentavat kuvia ja videoita Pinterestissä omiin kansioihinsa ja voivat palata niihin kuukausien tai jopa vuosienkin päästä.



PINTEREST VINKIT SISÄLLÖN AJASTAMISEEN

Tässä hyväksi havaittuja vinkkejä Pinterest markkinoinnin automatisointiin eli sisällön (= pinnit) ajastamiseen omiin Pinterest-kansioihin:

  1. Käytä pinnien ajastamiseen vain Pinterestin hyväksymiä yhteistyökumppaneita, kuten Tailwindiä*. Itse käytän vain Tailwindiä. Muita ajastusjärjestelmiä Pinterestiin ovat esimerkiksi Buffer, Hootsuite, Later, Planoly ja Canva.

  2. Laadi Tailwindiin kansiolistoja nopeuttaaksesi pinnien ajastamisen. Ennen kuin voit luoda kansiolistoja Tailwindiin, tulee sinun ensin luoda kansiot omalle Pinterest-tilillesi.


Jos teet sisältöä terveellisistä resepteistä, voit luoda omalle tilillesi esimerkiksi kansiot: terveelliset reseptit, aamupalaideat, vegaaniset ruuat, terveysjuomat, nopeat terveelliset välipalat jne. Olettaen, että kyseiset aihepiirit sopivat tuottamaasi sisältöön. Jos et koskaan tee sisältöä vegaanisista ruuista, ei siitä kannata myöskään tehdä kansiota Pinterest-tilille.

Kun olet luonut omaan sisältöösi sopivia kansioita Pinterest-tilillesi, saat lisättyä Tailwindiin listan, jonne sisällytät kaikki sopivat tililläsi olevat kansiot. Esimerkiksi terveellisiin resepteihin liittyen voit kansiolistan otsikoksi laittaa ‘Terveelliset reseptit’. Tailwindissä lisäät kyseisen kansiolistan alle kaikki omalla tililläsi olevat relevantit kansiot, joihin pinnaat terveellisiä reseptejä tai siihen liittyvää muuta sisältöä.

Silloin, kun ajastat pinnejä Tailwindissä useampaan kansioon kerralla, saat yhdellä klikkauksella lisättyä pinnin kaikkiin relevantteihin kansioihin. Sillä edellytyksellä, että olet ensin laatinut edellä kerrotun kansiolistan Tailwindiin.

Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta käytännössä se on tosi helppo juttu!

Board list from Tailwind for Pinterest Marketing related pins.

Katso viereistä kuvaa, josta näkyy, että olen laatinut Tailwindissä Nellainolle kaksi eri kansiolistaa Pinterest-aiheisille pinneilleni.

Toisen listan nimi on ‘Pinterest marketing’ ja toisen ‘Pinterest suomeksi’.

Ensimmäisessä listassa on kaikki englanninkieliset kansiot ja jälkimmäisessä suomenkieliset kansiot.




3. Ajasta aluksi 1 - 5 pinniä päivää kohti riippuen oman sisältösi määrästä. Mitä vähemmän sinulla on omaa sisältöä pinnattavaksi, sitä vähemmän suosittelen sinua ajastamaan pinnejä per päivä. Aloita sillä, että ajastat pinnejä menemään yhden kerran päivässä vähintään 5 päivänä viikossa. Kutsun tätä minimalistiseksi pinnaamiseksi. Voit aina lisätä päivittäin Pinterestiin menevien pinnien määrää (suositukseni on, ettet kuitenkaan ylitä kauheasti 20 pinniä/pv).


4. Käytä ajastamiseen Tailwindissä sen omaa aikataulua, jossa Tailwind ehdottaa sinulle parhaita ajankohtia pinnien ajastamiseen. Tällä hetkellä Pinterestissä ei ole kovinkaan merkityksellistä se, milloin pinnit talletetaan sovellukseen, koska Pinterestin feedi ei ole aikaperusteinen. Pinterestin algoritmi on hakukonealgoritmi, joten ajankohdalla ei ole suurtakaan merkitystä.



HUOM! Tällä hetkellä en suosittele ajastamaan yli 20 pinniä per päivä. Pinterest on siirtynyt arvostamaan laatua määrän sijaan, joten vähemmälläkin pinnien määrällä saat tuloksia aikaiseksi.


5. Varaa kalenteristasi yksi päivä viikossa tai yksi päivä joka toinen viikko, jolloin ajastat kaikki seuraavan kuukauden pinnisi. Näin sinun ei tarvitse olla fyysisesti läsnä joka päivä pinnaamassa kuvia kansioihisi, vaan voit ajastaa pinnit ja unohtaa ne. Kunnes taas on seuraavan pinnien ajastussession vuoro. 😁

Toivottavasti sait näistä vinkeistä ideaa myös oman yrityksesi sisällön ajastamiseen ja Pinterest markkinoinnin automatisointiin.

Mikäli haluat ulkoistaa yrityksesi Pinterest markkinoinnin, tutustu Nellainon Pinterest Starttipaketti ja Pinterest Sisältö palveluihin.

Blogikirjoitus on päivitetty 9.1.2023

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Miten markkinoin Pinterestissä - 7 vinkkiä yrityksille!

Next
Next

Mikä on Pinterest?