Pinterestin trendeistä ideoita vuodelle 2023

Hienoksi katettu pöytä ja teksti sisältösuunnitelmaan ideoita - Pinterestin trendit 2023.

Seuraatko markkinoinnin trendejä ja käytätkö niitä apuna sisällön suunnittelussa? Otatko trendiennustuksia huomioon sisältösuunnitelmaa tehdessäsi?

Pinterest julkaisee joka vuosi joulukuussa oman trendiennustuksensa, joka on jo kolmena vuotena peräkkäin pitänyt 80%:sti paikkansa.

Sisällöntuottajille ja erityisesti kuluttajapuolen yrityksille (B2C), jotka hyödyntävät Pinterestiä markkinoinnissa ja mainonnassa tämä Pinterestin trendiraportti on todella kiinnostavaa luettavaa. 🔥

Pinterestin ennustus perustuu dataan, jota kerätään alustalta mm. käyttäjien hakujen ja tallennusten perusteella. Nämä ovat trendejä, jotka EIVÄT vielä ole isoja, mutta joiden ennustetaan sellaisiksi tulevan kuluvan vuoden aikana.

Pinterestin Visha Kudhail onkin sanonut Pinterestin supervoiman olevan sen, että Pinterest pystyy katsomaan eteenpäin. Pinterestin trendiraportti onkin tällainen “ikkuna tulevaisuuteen”, jota yritysten kannattaa hyödyntää.


Haluatko opiskella itsenäisesti Pinterest-markkinoinnin osaajaksi? Pinterest Akatemia -verkkokurssilla opit kaiken, mitä tarvitset onnistuaksesi orgaanisessa markkinoinnissa Pinterestin avulla.


Miksi seurata markkinoinnin trendejä?

👉🏻 Aktiivisella markkinoinnin trendien seuraamisella yrityksesi pysyy ajan tasalla asiakkaiden tarpeista ja käyttäytymisestä.

Trendejä seuraamalla voit päivittää yrityksen markkinointisuunnitelmaa ja sisältösuunnitelmaa ajankohtaisilla aiheilla sekä innovoida uusia ideoita markkinoinnissa käytettäväksi. Voit rakentaa yrityksellesi parempia strategioita ja olla edelläkävijä uusissa trendeissä.

Adsmurain mukaan yritys voi kasvattaa brändinäkyvyyttään ja online myyntiä jopa 22%:lla, jos se osaa organisoida sisältöjään ja launchata niitä oikea-aikaisesti. Erityisesti Pinterest mainoksia käyttävien yritysten kannattaa bongata trendaavia aiheita, jotta mainoksilla tavoitetaan kohdeyleisö tarpeeksi ajoissa.

Kaikki Nellainon Pinterest asiakkaat ovat aina tietoisia vuosittaisista Pinterestin trendeistä. Hyödynnämme Pinterest Sisältö -palvelussa kullekin yritykselle sopivia trendejä, kun laadimme yritykselle sisältöstrategiaa.

Pinterestin ennustamien trendien avulla yrityksesi saa tiedon siitä, mitkä aiheet ja ideat ovat käyttäjien keskuudessa suosittuja ja haettuja.

Pinterestin esille nostamiin trendeihin liittyvät sisällöt saavat aina hyvin näkyvyyttä Pinterestissä.

Pinterestin algoritmi käyttää käyttäjien kiinnostuksen kohteita ja hakusanoja sisällön kohdentamiseen. Kun yrityksesi käyttää Pinterestin ennustamia aiheita sisältömarkkinoinnissa, se parantaa sisällön näkyvyyttä ja yritys tavoittaa kohderyhmän Pinterestissä tehokkaammin.

Trendejä seuraamalla voi saada ideoita uusista aiheista, visuaalisista elementeistä ja jakamistavoista, jotka auttavat luomaan kiinnostavaa ja ajankohtaista sisältöä käyttäjille.

Mikä on sisältösuunnitelma?

Sisältösuunnitelma on usein tärkeä osa yrityksen markkinointistrategiaa, jonka avulla pyritään tavoittamaan oikea kohderyhmä ja herättämään heidän kiinnostuksensa yritystä kohtaan.



Sisältösuunnitelman avulla yritys määrittelee ylätason teemat, joiden pohjalta erilaisia sisältötyyppejä suunnitellaan. Nämä sisältötyypit jaetaan edelleen konkreettisiin aiheisiin, jotka kiinnostavat kohderyhmää ja ovat relevantteja ostajan ostopolun eri vaiheissa.



Sisältöä voi olla monenlaista, mutta tässä artikkelissa kyse on hakukoneoptimoidusta tekstisisällöstä, joka yleisimmin löytyy yrityksen omilta verkkosivuilta. Tällaisia sisältöjä voivat olla blogikirjoitukset, artikkelit ja laskeutumissivujen sisällöt.



Sisältösuunnitelmaa laadittaessa yksi sisältöjen aiheiden valintakriteeri voi olla sisällön ajankohtaisuus. Pinterestin trendiennustus on todella hyödyllinen työkalu silloin, kun halutaan ennustaa mitkä tulevaisuuden trendit ovat tulossa ja voisivat sopia oman yrityksen toimintaan. Ideoita yrityksen sisältösuunnitelman aiheiksi voikin siis napata vuotuisesta Pinterestin trendirapostista!






Pinterestin trendit vuodelle 2023

Nainen istuu lappäri sylissä ja teksti Pinterestin trendit 2023 - ideat sisältösuunnitelmaan

Pinterest listasi omassa trendiraportissaan 27 eri nousevaa trendiä aihealueittain vuodelle 2023. Voit tutkia trendiraporttia esimerkiksi katsomalla mistä trendeistä erityisesti Z-sukupolven edustajat ovat kiinnostuneita. Tämä onnistuu helposti hyödyntämällä raportin filttereitä.

Voit tutkia raportin tuloksia perustuen yleisöön (boomerit, X-sukupolvi, Z-sukupolvi ja milleniaalit), brändin arvoihin (autenttisuus, yhteys, luovuus, inklusiivisuus, itsensä kehittäminen ja kestävä kehitys) tai eri kategorioiden perusteella (kauneus, juhlat, viihde, muoti, talous, ruoka & juoma, harrastukset, koti, vanhemmuus, lemmikit, matkailu ja hyvinvointi).

Pinterest on alusta, jossa suunnitellaan tulevaisuutta, joten alustan käyttäjät ovat usein myös niitä, jotka luovat tulevaisuuden trendejä.



SISUSTUS

📌 Hipstoric home: tänä vuonna ihmiset kunnioittavat vanhaa sisustuksessaan ja etsivät uusia tapoja yhdistää vintage-aarteita moderniin tyyliin. Antiikki ei ole koskaan näyttänyt niin chiciltä kuin nyt! Kaikki, jotka rakastavat kirppistelyä ja sisustuksessa modernin yhdistämistä vanhaan, niin tämä trendi on teille (meille)!

Tämä trendi viittaa maksimalistiseen sisustukseen eli minimalistinen skandinaavinen tyyli ei ole tänä vuonna in Pinterestissä.

Eclectic interior design vintage haut ovat nousseet 850%:lla

Mixing modern and antique furniture haut ovat nousseet 530%:lla

👉🏻 Tämä trendi erityisesti boomereiden ja X-sukupolven suosiossa. 


Kurkkaa miten voit hyödyntää trendiä: How to master Pinterest's 'Hipstoric Home' trend

 

LIIKUNTA

📌 Primal movement: Ruudun tuijottaminen vaihdetaan venyttelyyn ja perusliikkeisiin, joilla vetreytetään kehoa liiallisen työpöydän ääressä istumisen vastapainoksi.

Primal movement haut ovat nousseet 120%:lla

Mobility stretches haut ovat nousseet 140%:lla

👉🏻 Vuonna 2023 mennään liikunnassa “back to basics”-tyylillä. Tämä trendi on erityisesti milleniaalien ja X-sukupolven suosiossa.

 


RUOKA JA JUOMA

📌 Free Spirits: Nostetta mocktaileissa ja alhaisen alkoholin juomissa. Tipaton tammikuukin sai uudenlaisen merkityksen. Tosin nyt se kestää koko vuoden! Hurraa!

Fancy non alcoholic drinks haut ovat nousseet 220%:lla

Mocktail bar haut nousseet 75%:lla

👉🏻 Alkoholittomat juomat ovat in! Tästä tykkään henkilökohtaisesti paljon ja toivoisin, että yritykset ottaisivat alkoholittoman tarjonnan huomioon entistä enemmin järjestäessään bisnestapahtumia ja illallisia. 🍋



📌 Vitamin seaweed: Vuoden 2023 kiinnostavimmat superfoodit tulevat merestä!

Seaweed snacks recipes haut ovat kasvaneet 245%:lla

Green algae haut ovat kasvaneet 60%:lla

Nori recipes ovat kasvaneet 60%:lla

👉🏻 Japani, Korea ja Filippiinit ovat kärjessä, kun mietitään, mistä ihmiset hakevat tällä hetkellä inspiraatiota terveelliseen ruokavalioon.

 


MATKAILU

📌 All aboard: Vastuullisempaa matkailua vuonna 2023! Junamatkailu tekee massiivisen come backin. Nopeat boardingit, extra jalkatila, kauniit maisemat ja pienempi hiilijalanjälki, tänne kiitos!

Interrailing europe aesthetic haut ovat nousseet 105%:lla

Train trip aesthetic haut ovat nousseet 205%:lla

👉🏻 Pandemian jälkeen ihmiset haluavat matkustaa pienimmällä mahdollisella hiilijalanjäljellä. Erityisesti milleniaalit ja Z-sukupolvi ovat kiinnostuneita junamatkailusta. Tänä vuonna voitkin kuulla “train braggingia”. Eurooppa matkakohteena on nousussa junamatkailutrendin myötä.




MUOTI

📌 Airy styles: muodissa tullaan näkemään pitsiä, tullea, röyhelöitä ja kimalletta. Todellista tyttöenergiaa rimpsuineen ja röyhelöineen!

Shimmery dress haut ovat nousseet 365%:lla

Lace top long sleeve haut ovat nousseet 225%:lla

Nämä kiinnostavat erityisesti milleniaaleja ja Z-sukupolvea. Materiaaleina ovat naiselliset kankaat erityisesti yhdistettynä johonkin vähän edgympään, kuten nahka-asusteisiin tai vahvaan blazeriin.

Vinkki: käytä sanaa ethereal, kun teet sisältöjä Pinterestiin.

 

“Combining ethereal sensuality with the dreamlike quality of ballet, this trend is a gender-agnostic expression of femininity and strength.”

 


HÄÄT

📌 Rust married: Hääskenessä terrakotta, kupari ja burnt sienna väreinä ovat 🔥 hot 🔥. Näitä värejä tullaan näkemään niin kaasojen mekoissa kuin kukka-astelmissa tänä vuonna. Tuleekohan vielä Suomeen vai ollaanko jälkijunassa?

Yhdistä terrakotta pehmeisiin kermaisiin sävyihin, syvään eukalyptuksen vihreään ja ripaukseen kultaa!

Burnt orange wedding theme haut ovat nousseet 695%:lla

Terracotta wedding bridesmaid dresses haut ovat nousseet 230%:lla

Oranssi värinä yhdistetään optimismiin, seikkailuun ja luovuuteen, ei siis ihme, että se tänä vuonna on värinä mukana monien hääjuhlissa.



Muita Pinterestin ennustamia trendejä vuonna 2023:

Mush-rooms: tylsät kodit ovat out! Vuonna 2023 ihmiset sisustavat kotinsa oudoilla esineillä, sienikuvioilla ja fantasia taiteella. Siemiteema ei ole vain sienikuviot, vaan enemmänkin funkit värivalot, abstraktit kuviot, vahvat värit ja erikoisesti sekä uniikisti muotoillut tavarat ja huonekalut.

Dating Different: Z-sukupolvi haluaa treffailla vähän eri tyylillä kuin aiemmat sukupolvet (ehkä). Uudet treffi-ideat sisältävä mm. kirjakauppatreffejä, museotreffejä ja akvaarioseikkailuja.

Wildflours: Rakastatko leipomista ja kukkia? Tämä trendi on sulle! Tässä trendissä luodaan jotain sekä kaunista että syötävää samalla. X-sukupolvi ja milleniaalit ilmaisevat itseään esteettisesti kukkakakuilla ja -jälkkäreillä.

Micro makeover: Lyhyet kynnet, mikro ranskalaiset manikyyrit ja lyhyet hiukset ovat nousussa vuonna 2023. “Clean girl” estetiikka jatkuu edelleen tänä vuonna meikkitrendinä.



MITEN YRITYS VOI HYÖDYNTÄÄ PINTERESTIN TRENDEJÄ?


Tässä muutama vinkki, miten voit hyödyntää Pinterestin trendiraportin trendejä omassa yritystoiminnassasi:

  1. Tee sisältöä, jossa näytät miten joku trendi “rakennetaan”, esimerkiksi hiusstailisti voi tehdä videon, jossa esittelee miten saadaan aikaan laventelin ja vaalean väriset hiukset (laventelin väriset ja vaaleat hiukset -haut nousussa 150%)

  2. Tee kiinnostavaa ja innostavaa sisältöä jonkun trendin perusteella, vaikka se ei suoraan olisi sopiva oman yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin. Etsi kiinnostava ja luova näkökulma, jonka avulla voit rakentaa sisältöä ja viestintää “out of the box” -ajattelun kautta. Esimerkiksi joogayrittäjä voisi kirjoittaa blogipostauksen siitä, miten voit rakentaa oman jooga-alueen/studion kotiin yhdistellen modernia ja vintagea (hipstoric home -teema).

  3. Mieti voisitko kehittää jonkin uuden tuotteen tai palvelun jonkun kiinnostavan trendin pohjalta? Tai voisitko muokata olemassaolevaa, esimerkiksi tehdä uuden väriversion sen perusteella mikä/mitkä värit ovat vuonna 2023 nousussa?

  4. Voisitko hyödyntää trendejä yrityksesi tapahtumissa? Esimerkiksi voit kertoa tulevasta yritystapahtumastasi, jossa on tarjolla mocktail-baari tai se pidetään kirjakaupassa (bookstore date nousussa 195%). Tilaisuudessasi voidaan tarjota päivänkakkara kuppikakkuja (haut nousussa +85%) tai järjestää mini origami workshop.


Mikä Pinterestin ennustamista trendeistä on suosikkisi? Aiotko hyödyntää trendejä yrityksesi sisältösuunnitelmassa?

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Brändi, visuaalinen ilme ja pinterest

Next
Next

Brändin tarinallistaminen ja visuaalisuus