Pinterest ja Instagram MARKKINOINTI - miten hyödynnät KUMPAAKIN YHDESSÄ?

Pinterest ja Instagram ovat molemmat visuaalisia alustoja.

Kumpikin alusta voi olla erittäin hyvä apu yrityksen markkinoinnissa erikseen käytettynä, mutta niitä voi käyttää myös YHDESSÄ.

Pinterest on auttaa liikenteen ohjaamisessa sinne, minne sitä haluat ohjata.

Liikennettä voi Pinterestistä ohjata esimerkiksi Instagramiin, vaikka en sitä ensimmäiseksi yrityksille suosittelekaan. Lue myöhemmin miksi en suosittele sitä.

Pinterestin avulla yrityksesi Instagram markkinointi voi saada kivan buustin ja Instagram yritystili uusia seuraajia ja näkyvyyttä.

PINTEREST JA INSTAGRAM OVAT TEHOKKAITA YHDESSÄ

Sisällöntuotanto Pinterestiin ja Instagramiin on lähtökohtaisesti samanlaista, mutta alustat eroavat todella paljon siinä miten niiden kautta voi saada liikennettä sivustolle sekä uusia asiakkaita.

Instagram toimii nopeammalla syklillä ja voit käyttää sitä, kun rakennat luottamusta yleisöösi tai haluat nopeammin tuloksia.

Suosittelen, että käytät kummassakin alustassa yritystiliä, jotta saat kaikki tilastot ja muut hyödyt käyttöösi.

Pinterest taas on hitaammin toimiva, mutta sen takia pitkäikäinen markkinoinnin apu, joka tuo liikennettä sivustollesi helpommin kuin Instagram. Ja liikennettä tulee vuosienkin jälkeen siitä, kun olet tallettanut sisältöä Pinterestiin!

Täysin samaa sisältöä ei kannata sellaisenaan jakaa sekä Instagramissa että Pinterestissä, mutta pienillä muutoksilla ja optimoinneilla saat sisältösi näyttämään kummallekin alustalle erikseen suunnitellulta.

👉🏻 Tutustu Nellainon Pinterest Starttipakettiin, jos haluat aloittaa Pinterest-markkinoinnin vaivattomasti.

Suosittelenkin aina kaikkia Pinterest-markkinointia tekeviä hyödyntämään myös Instagramiin postatut sisällöt Pinterestissä.

Mitä EN suosittele on se, että kuvien tallettaminen Instagramista tapahtuisi suoraan yrityksen Pinterest-tilille. Pinterest nimittäin ei kunnolla anna näkyvyyttä pinneille, jotka on linkattu Instagramiin (pois lukien tilanne, jossa Pinterest-tiliisi on linkattu Instagram-tilisi URL eikä muita linkkejä ole, kts. myöhemmin selitys).

Aiemmin Instagram-tilin saattoi yhdistää Pinterest-tiliin, mutta Pinterest on poistanut tämän mahdollisuuden. Jos Pinterest-tilisi on vuosia vanha, saattaa sinulta edelleen löytyä tämä ominaisuus. Silloin voit myös hyötyä siitä, että linkität Instagram-postauksia takaisin Instagramiin ja näin ohjaat uusia seuraajia Pinterestistä yrityksesi Instagram-tilille.


Miten voit hyödyntää instagramia ja pinterestiä yhdessä?

Vaikka Pinterestistä ei kannata lähtökohtaisesti suoraan ohjata liikennettä Instagramiin, voit hyödyntää Pinterestiä ja Instagramia yhdessä eri tavoin.

Kerron sinulle 5 erilaista tapaa, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti tänään!

  1. OHJAA LIIKENNETTÄ NETTISIVUILLESI JA PROMOA SIELLÄ INSTAGRAM yritysTILIÄSI

Tee pinnejä, joissa käytät kuvia tai videoita nettisivuilla olevastasi sisällöstä eli tuotteesta tai palvelusta. Linkitä pinnit verkkosivuillesi ja promoa sivuillasi myös Instagram-tiliäsi. Voit esimerkiksi kirjoittaa tuotesivun loppuun, että seuraa meitä myös Instagramissa ja lisätä linkin Instagram yritystilillesi. Tämä on yksi helpoimmista tavoista saada Pinterestin avulla lisää seuraajia Instagramiin.

Jos olet kirjoittanut blogipostauksen jostakin aiheesta, niin tee siitä pinni/pinnejä Pinterestiin. Laita blogipostauksen yhteyteen maininta Instagram-tilistäsi ja linkki Instagram yritystilillesi. Kun Pinterestin käyttäjä tulee pinnin kautta blogipostaukseesi, näkee hän samalla maininnan Instagram yritystilistäsi. Jos sisältösi kiinnostaa häntä, voit saada hänestä helposti myös seuraajan Instagram-tilillesi.

Tämä toimii hyvin VAIN, jos olet liittänyt nettisivusi Pinterest yritystiliisi ja nettisivut on asianmukaisesti vahvistettu. Lue lisää miten aloitat Pinterestin käytön ja perustat Pinterestiin yritystilin.

2. VAHVISTA INSTAGRAM yritysTILISI PINTEREST-PROFIILIISI

Suosittelen AINA ensimmäiseksi sitä, että liität Pinterest-tiliisi yrityksesi nettisivut. MUTTA jos yritykselläsi ei vielä ole nettisivuja, voit lisätä Pinterest-tiliisi myös Instagram yritystilisi URL-osoitteen. Kyse on Instagram-tilisi vahvistamisesta Pinterest-tilillesi.

Instagramin linkittäminen suoraan Pinterest-profiiliin voi olla hyödyllistä, jos Pinterestin pääasiallinen hyödyntäminen yritykselläsi on se, että haluat ohjata liikennettä Instagram-tilillesi. Hyötynä on myös se, että näet Pinterestin tilastoista analytiikkaa miten Pinterest on tuonut Instagram-tilillesi liikennettä. Lisäksi Instagram-postaustesi elinikä pidentyy huomattavasti, jos tilisi on linkitetty Pinterestiin ja postaat Instagramista sisältöä myös Pinterest-tilille.

Katso kuinka Samantha Hammack on lisännyt Pinterest-profiiliinsa vain Instagram-tilinsä URL-osoitteen.

Pinterest kertoo myös omissa ohjeissaan, ettet välttämättä tarvitse nettisivuja aloittaaksesi Pinterestin hyödyntämisen, vaan voit linkittää myös sosiaalisen median tilisi.

Ote Pinterestin sivuilta:

I don’t have my own website. Can I still use Pinterest?

Absolutely! You don’t need your own website to publish content on Pinterest. All you need is a Pinterest business account to get started. You can upload assets, create Idea Pins and more right in the Pinterest app. You can also connect your accounts from social networks to Pinterest so it’s easier to share content across platforms.

Voit lisätä Instagram-nimesi myös Pinterest profiilisi bio-osioon, mutta se ei silloin ole klikattava linkki.

Saat Pinterest-profiilisi klikattavan linkin VAIN, jos liität Instagram-tilisi URL-osoitteen kuten liittäisit nettisivusi Pinterest-tiliisi. Huomaa siis näiden eri kahden tavan ero!

3. HYÖDYNNÄ TOIMINTAKEHOTTEITA (CTA) PINNEISSÄSI

Toimintakehotteiden avulla kerrot Pinterestin käyttäjälle mitä haluat hänen tekevän seuraavaksi.

Voit kirjoittaa pinnisi kuvan päälle esimerkiksi “Seuraa Instagramissa @tilinnimi”. Tai voit kirjoittaa pinnisi kuvaus-osion loppuun tai alkuun “Seuraa meitä myös Instagramissa @tilinnimi”.

Yksi hyvä tapa on tehdä pinni Pinterestiin ja jättää “lopputulos” auki sekä kehottaa Pinterestin käyttäjiä tulemaan Instagram-tilillesi näkemään “lopputulos”. Tämä “lopputulos” voisi olla esimerkiksi joku valmis tuote, jonka valmistusprosessin alkupään olen esittänyt pinnissäsi ja lopputuotteesta löytyy kuva Instagram-tililtäsi.

4. TEE IDEA-PINNEJÄ

Idea-pinneissä ei ole vielä tällä hetkellä mahdollisuutta linkkiin. Idea-pinnit ovatkin hyviä, kun haluat kasvattaa Pinterest-tilisi näkyvyyttä ja seuraajajoukkoa.

Idea-pinnit kannustavat Pinterestin käyttäjiä nimenomaan seuraamaan Pinterest-tiliäsi, joten jos olet linkannut tiliisi Instagram-tilin näkevät Pinterestin käyttäjät sen heti ryhtyessään seuraamaan yritystäsi Pinterestissä.

Idea-pinnit ovat myös toimivia sen suhteen, että voit joko idea-pinnin kuvan tai videon päälle kirjoittaa toimintakehotteen tulla seuraamaan Instagram-tiliäsi tai voit kirjoittaa sen idea-pinnin kuvaus-osioon (notes).

idea-pinnien luovassa käytössä on vain mielikuvituksesi rajana, sillä ne toimivat Pinterestissä todella hyvin mikä luovempia ja kekseliäämpiä niiden toteutus on! Anna siis mieleikuvituksen ja luovuuden kukoistaa, kun teet idea-pinnejä!

5. MAINITSE INSTAGRAM-TILISi PINTERESTIN PROFIILIBANNERISSA

Yksi erittäin tehokas paikka tuoda Instagram-tiliäsi esille Pinterestissä on Pinterest-tilisi bannerikuva. Lisää bannerikuvaan Instagram-tilisi nimi ja kirjoita kehote tulla seuraamaan sisältöäsi Instagramissa.

LISÄVINKIT INSTAGRAM-SISÄLLÖN HYÖDYNTÄMISEEN PINTERESTISSÄ

Voit lisätä manuaalisesti Instagram-kuviasi Pinterestiin tai voit hyödyntää esimerkiksi Tailwind-ajastusohjelmaa*. Oma suositukseni on Tailwindin käyttö, koska se nopeuttaa huomattavasti workflowta. Voit lukea täällä pinnien ajastamisesta.

*Tämä on affiliate linkkini Tailwindiin.

Huomioi nämä asiat ennen kuin hyödynnät Instagramia yhdessä Pinterestin kanssa:

  • Katso Instagram-tilisi tilastoista (yritystili) mitkä Instagram-kuvasi ovat toimineet parhaiten yleisöllesi eli mitkä kuvat ovat saaneet eniten sitoutumisia, kommentteja ja tykkäyksiä. 👉🏻 Pinnaa parhaiten toimineet kuvat Pinterest-kansioihisi.

  • Muista käyttää sisällöissä relevantteja avainsanoja. Tee siis ensin avainsanatutkimus Pinterestissä. Voit lukea miten se tehdään aiemmasta postauksestani (valitettavasti vain englanniksi tällä hetkellä): Pinterest Benefits for Your Brand

Pinterestiin laatimiasi pinnejä voit myös uudelleen käyttää Instagramissa helposti postaamalla ne sellaisenaan Instagram-stooreihisi tai tekemällä niistä Instagram reelsejä.

Oletko hyödyntänyt jo sekä Instagramin että Pinterestin omassa markkinoinnissasi?

Tämä blogipostaus on päivitetty 4.3.2023

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Maksaako Pinterest?

Next
Next

Opi miten saat Pinterestin rich pinnit käyttöösi