Miten yrittäjänä hyödynnät parhaiten chatGPT:tä?

chatGPT

Kuinka yrittäjänä hyödynnät ChatGPT:tä yrityksessäsi?

Digitaalisen näkyvyyden ja löydettävyyden merkitys on suurempi kuin koskaan. Tekoälyteknologiat, kuten ChatGPT, tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia yritystoiminnan kehittämiseen. Tekoälyn ja erityisesti ChatGPT:n kaltaisten työkalujen hyödyntäminen voi tarjota merkittäviä etuja yrityksellesi.

Käyn tässä kirjoituksessani läpi, miten voit hyödyntää ilmaista ChatGPT:tä yrityksessäsi ja sen avulla tehostaa toimintaasi yrittäjänä.

Mikä on ChatGPT?

ChatGPT on OpenAI:n kehittämä tekoälypohjainen chatbot, joka pystyy tuottamaan ihmisen kaltaisia vastauksia monenlaisiin kysymyksiin.

Se perustuu GPT (Generative Pre-trained Transformer) -malliin, joka on koulutettu valtavalla määrällä tekstidataa.

Se hyödyntää laajaa tekstidataa internetistä, oppii siitä ja tuottaa vastauksia, jotka voivat olla hyvin inhimillisiä, kunhan olet osannut syöttää sille ensin relanttia tietoa yrityksestäsi.

Varoituksen sana kuitenkin sen suhteen, että koska chatGPT pääasiassa antaa vastauksissa jo olemassa olevaa tietoa internetistä, tulee aina tehdä faktojen tarkistus ennen kuin kirjoitat mitään esimerkiksi faktapohjaista tekstiä.

Huolimatta siitä, että tiedot eivät aina ole kurantteja, on chatGPT:n ilmainenkin versio erittäin hyödyllinen yrittäjän apuri. Sen avulla voit tehostaa toimintaasi. Voit käyttää sitä ideointiin, suunnitteluun ja inspiraatioon, mutta myös tekstin tuottamiseen tai vaikkapa markkinointistrategioiden kehittämiseen.

Hyödyntämällä chatGPT:tä voit merkittävästi nopeuttaa joitakin aikaa vievimmistä tehtävistäsi.

Miten aloitat chatGPT:n käytön?

Aloita käyttämällä ChatGPT:tä rekisteröitymällä osoitteessa https://chat.openai.com/. Rekisteröityminen on ilmaista!

Aloita kysymällä chatGPT:ltä kysymyksiä.

Kaikki uudet keskustelut, joita aloitat, löytyvät uutena chattina vasemmanpuoleisesta sivupalkista. Voit tarvittaessa aina palata niihin.

Napsauta + vasemmassa yläkulmassa ja saat uuden keskustelun auki. Suosittelen, että aloitat aina uuden keskustelun uudesta aiheesta.

Kuinka kysyä ChatGPT:ltä kysymyksiä, jotka tuottavat hyviä vastauksia?

ChatGPT:ltä voi kysyä vaikka ja mitä. Ja vaikka millaisella tavalla ja tyylillä. Parhaimmat vastaukset saat, kun asetat kysymyksesi tarkasti ja annat paljon taustatietoa ennen kysymyksen kysymistä.


Kysy yksi kysymys kerrallaan. Jos haluat lisätietoja, voit aina pyytää ChatGPT:tä laajentamaan aiempaa vastaustaan.

Esimerkiksi:

Pyydä tekoälyä kirjoittamaan vähintään 1000 sanaa.

Voisitko kirjoittaa enemmän bisnesmäisemmin. Tai hauskemmin.

Kerro chatGPT:lle kuka on yleisösi. Ja mikä on tavoitteesi.

Anna aina konteksti, sijainti, toimiala…

ChatGPT:n hyödyntäminen yrityksessäsi

Mihin kaikkeen chatGPT:tä sitten kannattaa ja voi käyttää yrityksessä?

Tässä 4 tapaa, joita itse käytän viikottain. Näiden avulla saat tehostettua päivittäisiä työtehtäviäsi ja säästät itseltäsi rutkasti aikaa. 👇🏻

  1. Sosiaalisen median markkinointi

    • Käytä ChatGPT:tä luomaan postausideoita ja kuvatekstejä. Tämä säästää sinulta todella paljon aikaa! ChatGPT voi inspiroida sinua luomaan uutta sisältöä sosiaalisen median kanavillesi ja huomaat, että tyhjän paperin kammo on tipotiessään. 😘

    • Kokeile näitä: pyydä tekoälyä ideoimaan sähköpostikirjeen runko, sähköpostikirjeen teksti, sähköpostifunneli, sitouttavia uutiskirjeen otsikoita ja tekstejä, jotka saavat uutiskirjeen tilaajat klikkaamaan viestin auki

    • Muokkaa tekstit aina kuulostamaan itseltäsi. En koskaan käytä tekoälyltä saamaani tekstiä sellaisenaan.

  2. SEO-optimointi

    • Pyydä ChatGPT:tä ehdottamaan SEO-avainsanoja, jotka parantavat verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneissa. Käytä näitä avainsanoja verkkosivustosi sisällössä, blogipostauksissa ja tuotekuvauksissa.

  3. Sähköpostimarkkinointi

    • Anna ChatGPT:n auttaa sähköpostikampanjoidesi suunnittelussa. Se pystyy luomaan yrityksellesi houkuttelevia sähköpostiviestejä, jotka kasvattavat asiakasuskollisuutta ja myyntiä. 🤩

  4. Blogin kirjoittaminen

    • Hyödynnä ChatGPT:tä blogipostausten aiheiden kehittämisessä ja luonnostelussa. Se voi auttaa sinua luomaan kattavia ja SEO-ystävällisiä artikkeleita, jotka houkuttelevat lisää kävijöitä verkkosivustollesi.

Ennen kuin otat ChatGPT:n käyttöön, tutustu ChatGPT:n ohjeisiin ja suosituksiin, jotta osaat hyödyntää sitä tehokkaasti. Tässä muutama vinkki, joita kannattaa miettiä ennen tekoälyn käyttöä.

  1. Määritä tavoitteet ChatGPT:n käytölle

    • Pohdi, mitä haluat saavuttaa ChatGPT:n avulla. Haluatko parantaa sisällöntuotantoasi, tehostaa uutiskirjeiden kirjoittamisprosessia vai kehittää markkinointistrategioitasi?

  2. Integroi ChatGPT osaksi liiketoimintaprosessejasi

    • Tutki, miten voit integroida ChatGPT:n osaksi päivittäisiä prosessejasi. Voit esimerkiksi käyttää sitä luomaan sisältöä verkkosivuillesi tai analysoimaan markkinatietoja.

  3. Seuraa ja arvioi tuloksia

    • Seuraa, miten ChatGPT:n käyttö vaikuttaa yrityksesi toimintaan. Arvioi sen tuomia hyötyjä suhteessa asettamiisi tavoitteisiin ja tee tarvittaessa muutoksia strategioihisi.

Muista, että vaikka ChatGPT on tehokas työkalu, sen tuottamaa sisältöä tulee aina tarkastella kriittisesti ja mukauttaa yrityksesi äänensävyyn ja tavoitteisiin sopivaksi.

Lopuksi

ChatGPT tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tehostaa toimintaansa ja parantaa digitaalista näkyvyyttään. Sen avulla voit säästää aikaa ja resursseja, parantaa asiakaskokemusta ja kasvattaa näkyvyyttäsi verkossa. Käyttämällä ChatGPT:tä strategisesti ja tavoitteellisesti, voit viedä yrityksesi uudelle tasolle.

Tutustu Yrittäjän tekoälypakettiin 👇🏻

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Syyt miksi en suosittele niche-ajattelua yrittäjille

Next
Next

Gratitude and Thanksgiving: 6 Reasons to Be Thankful Every Day!