Nellaino

View Original

Miten aloitat Pinterestin käytön - osa 1

Pinterestin käyttö Suomessa markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on vielä harmillisen vähäistä.


Pinterest on kuitenkin todella hyödyllinen sovellus, kun haluat tavoittaa potentiaalisia asiakkaita jo heidän ostopolkunsa alkupäässä.


Pinterest on visuaalinen hakukone ja verkkosovellus, jossa käyttäjät voivat luoda ja jakaa kuvia sekä videoita eri aiheista. Pinterest on Suomessa vasta vähäisesti markkinoinnissa käytetty alusta, vaikka Statistan mukaan jo 41% suomalaisista käytti Pinterestiä vuonna 2021. Kuukausittain noin 940 000 suomalaista käyttää Pinterestiä.


Pinterestin käyttö kannattaa aina aloittaa sillä, että rakennat yritykselle yritystilin ja optimoit sen Pinterest-hakuja varten.

Tässä suomenkielisessä Pinterestin käyttöohjeita koskevassa artikkelisarjan ensimmäisessä osassa opit miten teet yrityksellesi yritystilin, rakennat tilillesi kansioita ja teet niihin pinnejä.




PINTEREST-YRITYSTILIN LUOMINEN

 

Pinterest-tilin luominen onnistuu yleensä melko nopeasti! Tarvitset tilin luomiseen aikaa noin 10 - 30 minuuttia riippuen siitä, kuinka selvää sinulle on se, mitä tarjoat ja kenelle.


Pinterestin yritystiliä varten sinulla ei tarvitse olla varsinaista yritystä, mutta nettisivut tai blogi olisi hyvä olla olemassa. Jos sinulla on nettisivut tai oma blogi, suosittelen AINA yritystilin perustamista tai henkilökohtaisen tilin muuttamista yritystiliksi. Pinterest-tiliin voit yhdistää myös Instagram-tilisi, jos sinulla ei vielä ole omia nettisivuja tai esimerkiksi Etsy-kaupan.


Voit muuttaa myöhemmin tiliä avatessa antamiasi tietoja, joten sinun ei tarvitse vielä tässä vaiheessa miettiä esimerkiksi yritysnimeäsi.


Huomaathan, että voit käyttää Pinterestiä suomen kielellä. Kielivalinnan löydät Pinterestin Asetukset-kohdasta luotuasi ensin tilin. Jos yritykselläsi ei ole vielä Pinterest-tiliä, tutustu ensin Pinterestin etusivuun, josta saat lisää infoa alustasta.

Pinterestissä yritystiliä voit käyttää yrityksesi markkinoinnin ja myynnin tukemiseen.


Tässä ohje yritystilin avaamiseen yksinkertaisuudessaan:

Mene osoitteeseen www.pinterest.com/business/create/.

  1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta kohtaa “hanki tili”

  2. Valitse "Luo yritystili".

  3. Anna sähköpostiosoite, salasana ja ikä.

  4. Valitse “Luo tili”.

  5. Täytä “Muokkaa profiilia” ja “Kuvaile yritystä” -kohdat.

  6. Valitse haluatko käyttää mainoksia tulevaisuudessa.

  7. Valitse mistä haluat aloittaa tai poistu x-merkistä.


Löydät suomenkieliset ohjeet Pinterest-yritystilin avaamiseen myös Pinterestin omilta ohjesivuilta.



MITEN KÄYTÄT PINTERESTIÄ?

 

Pinterest markkinoinnin aloittaminen on yhtä helppoa kuin itse yritystilin luominenkin.

Tutustu Nellainon Pinterest Suomi -kansioon, josta löydät kätevästi talletettuna Pinterest markkinointiin liittyvää sisältöä suomen kielellä.

Pinterestiin pääsee sisälle mielestäni parhaiten siten, että alkaa vain käyttämään sitä.

👉🏻 Luo ensin tauluja sopivista teemoista ja aiheista.

👉🏻 Sen jälkeen tallenna tauluihin kuvia ja/tai videoita eli yrityksesi omaa sisältöä.

Alussa voit aloittaa kansioiden rakentamisen myös niin, että talletat sinne jonkin verran muiden sisältöä “pohjalle” ennen kuin aloitat oman sisällön tallentamisen.

‼️ Haluan muistuttaa, että toisten Pinterest kuvien kopiointi esimerkiksi yrityksen omaan markkinointiin ei ole kuitenkaan sallittua.

🥐 Kuvien kopiointia Pinterestistä rajoittavat maailmanlaajuiset tekijänoikeussäännökset. Kuvien kopiointia ei kuitenkaan ole toisten Pinterestiin laittamien kuvien tallentaminen yrityksen omiin Pinterest-kansioihin. Nämä kaksi asiaa on hyvä erottaa toisistaan!



  1. Lisää yrityksen tuotteita ja palveluita Pinterestiin

    Voit lisätä yrityksesi tuotteita ja palveluita Pinterestiin ja luoda niille omia pinnejä. Voit lisätä kuvia ja videoita tuotteistasi ja linkittää ne yrityksesi verkkokauppaan.

  2. Luo mielenkiintoisia tauluja

    Voit luoda mielenkiintoisia tauluja, jotka liittyvät yrityksesi tuotteisiin ja palveluihin. Voit esimerkiksi luoda taulun yrityksesi tuotteiden eri käyttötavoista tai taulun, jossa näytät mitä kaikkea palvelusi sisältää.

  3. Seuraa yrityksesi tilastoja Pinterestissä

    Voit seurata yrityksesi tilastoja Pinterestissä ja mitata Pinterest markkinointisi vaikutusta yrityksesi verkkosivukävijämäärään. Voit esimerkiksi seurata, kuinka monta kertaa yrityksesi sivuille on klikattu Pinterestistä tai kuinka paljon sisältöäsi on talletettu toisten käyttäjien Pinterest-tauluihin.

  4. Hyödynnä Pinterestin mainosominaisuuksia

    Voit käyttää Pinterestin mainosominaisuuksia, jotta yrityksesi tuotteet ja palvelut tulevat näkyviin useammalle käyttäjälle. Voit määritellä tavoitteet ja budjetin mainoksille ja tavoittaa sopivia kohderyhmiä tällä hetkellä vielä edullisemmin kuin muilla some-alustoilla.



MUOKKAA TAULUSI PINTEREST-HAKUJA VARTEN

 

Suosittelen, että luot tauluja (boards) tilillesi sen perusteella, mitkä aiheet liittyvät yrityksesi toimintaan.

Voit luoda taulun seuraavasti:

  1. Mene Pinterestiin ja kirjaudu sisään.

  2. Mene profiilissasi “Tallennettu” -kohtaan ja klikkaa oikeassa kulmassa olevaa plus-merkkiä. Klikkaa "Taulu"-kohtaa.

  3. Anna taululle nimi ja kuvaus (voit muokata näitä myöhemmin!). Voit myös valita, haluatko jakaa taulun muiden käyttäjien kanssa. Paina kohdasta "Luo".

  4. Voit myös laittaa kansion salaiseksi, jolloin sen sisältö ei näy muille Pinterestin käyttäjille. Tällöin klikkaa "Pidä taulu salaisena" kohtaan rasti.

  5. Kun taulu on luotu, voit alkaa lisäämään sinne pinnejä (= kuvia tai videoita) painamalla Tallennettu-kohdassa olevaa plus-merkkiä tai ylänavigaatiossa olevaa "Luo Pin"-kohtaa. Voit lisätä kuvia omalta tietokoneestasi tai verkosta. Voit myös lisätä kuvia ja videoita muiden käyttäjien tauluista.


👉🏻 Tutustu esimerkkinä Nellainon Pinterest Suomi -sisältökansioon.

Myöhemmin opit miten käytät kansioita ja tallentamiasi kuvia hyödyksi oman liiketoimintasi, palvelujesi ja tuotteidesi markkinoinnissa Pinterestin avulla.

Luotuasi useampia uusia tauluja Pinterest-tilillesi, muista myös jo tässä vaiheessa optimoida ne Pinterest-hakuja varten, jos olet tehnyt avainsanatutkimuksen.

Suomessa Pinterestin käyttäjät hakevat asioita suomeksi, mutta myös hyvin paljon englanniksi. Ota tämä huomioon, kun rakennat tilillesi sopivia tauluja.



NÄIN MUOKKAAT PINTEREST TAULUASI:

 

Voit muokata taulua sen jälkeen, kun olet ensin luonut sen.

1. Nimi: kirjoita yksinkertainen nimi taululle, älä käytä sanoja, joita ihmiset eivät hae Pinterestistä

2. Kuvaus: kirjoita ytimekäs kuvaus siitä, mitä taulusi sisältää ja muista lisätä relevantteja avainsanoja, joilla haluat, että oma tauluusi tallentama sisältö löytyy Pinterestistä


3. Muuta taulu salaiseksi, mikäli et halua näyttää sen sisältöä muille.

4. Jos haluat, että joku muukin tallettaa kuvia luomaasi tauluun, voit kutsua siihen osallistujia. 

5. Lisäksi voit muuttaa taulun "kansikuvaa" sen jälkeen, kun olet tallentanut kansioon kuvia (= pinnejä).

6. Muista aina tallettaa tekemäsi muutokset!



PIN-LISÄYSTEN TEKEMINEN

Pinterestissä pin-lisäys (= pinni) on kuva tai video, jonka lisäät Pinterestiin ja joka liittyy tiettyyn aiheeseen.


Pin-lisäyksiä voit tehdä joko suoraan omalta sivustoltasi tai tallettamalla kuvan suoraan Pinterestiin tai käyttämällä pinninen ajastusohjelmaa, kuten esimerkiksi Tailwindiä, joka on oma suosikkini.

Voit tehdä pin-lisäyksiä seuraavasti:

  1. Mene Pinterestiin ja kirjaudu sisään.

  2. Klikkaa "Luo Pin" -kohtaa vasemmasta yläkulmasta avautuvassa menussa.

  3. Lisää kuva tai video omalta tietokoneestasi tai verkosta.

  4. Anna pin-lisäykselle nimi ja kuvaus. Valitse myös mihin tauluun haluat lisätä pin-lisäyksen.

  5. Voit kirjoittaa myös kuvaa kuvailevan tekstivastineen (= kuvan alt teksti).

  6. Lisää avainsanat, jotka liittyvät pin-lisäykseen. Avainsanat auttavat Pinterestin hakukonetta löytämään pin-lisäyksesi.

  7. Päätä julkaisetko Pin-lisäyksen heti vai ajastatko sen myöhemmäksi.

  8. Klikkaa "Julkaise" -painiketta.

HUOM! Muista aina lisätä relevantti URL-osoite, jos talletat kuvia suoraan Pinterestiin!



MIKSI KÄYTTÄÄ PINTERESTIÄ?

 

Yrityksen kannattaa käyttää Pinterestiä, koska se tarjoaa tehokkaan työkalun yrityksen markkinoinnin ja myynnin tukemiseen. Pinterest on mahtava paikka lisätä liikennettä yrityksen nettisivuille, blogiin ja nettikauppaan.

Pinterest on visuaalinen hakukone, jossa käyttäjät etsivät ja jakavat kuvia ja videoita eri aiheista. Tämä tekeekin siitä erinomaisen kanavan yrityksen tuotteiden ja palveluiden esittelyyn ja markkinoimiseen.

Pinterestin avulla yritys voi myös lisätä brändinäkyvyyttä, kasvattaa sähköpostilistaa ja saada maksavia asiakkaita tuotteille ja palveluille esittelemällä niitä visuaalisesti ja linkittämällä pinnit verkkokauppaan.

Pinterestin hakutoiminnon avulla käyttäjät etsivät Pinterestistä erilaisia aiheita ja sisältöjä. Jos yrityksesi sisältö on Pinterestissä ja se on optimoitu hakusanoille, se tulee hyvin suurella todennäköisyydellä näkyviin hakutuloksissa ja auttaa näin yritystä lisäämään näkyvyyttä verkossa.


Pinterest on myös osittain sosiaalinen verkosto, jossa käyttäjät voivat seurata toisiaan ja tallettaa toistensa sisältöä omiin tauluihinsa. Tämä tekee siitä myös hyvän kanavan yrityksen brändisanoman levittämiseen ja asiakasuskollisuuden lisäämiseen.

 

PINTERESTISSÄ VOIT MARKKINOIDA OMIA PALVELUJASI JA/TAI TUOTTEITASI KÄYTÄNNÖSSÄ ILMAISEKSI.

 

Pinterest-markkinointi vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta se on todella palkitsevaa pitkällä aikajänteellä!

Markkinointi Pinterestissä vaatii myös suunnitelmallisuutta kuten kaikki muukin markkinointi. Pelkkä kuvien tallentaminen tauluihin ei valitettavasti enää nykyisin riitä.


👉🏻 LISÄLUETTAVAA:

Voit lukea Tuula Kyrölän v. 2018 kirjoittaman blogikirjoituksen hänen Ristiin rastiin -blogistaan liittyen Pinterestin käyttämiseen ja Pinterestin hyötyihin. Voit saada blogista hyödyllisiä Pinterest ohjeita suomeksi. Tuulalla on erittäin suosittu YouTube-kanava Crochet & Knitting Tutorials ja hän on hyödyntänyt Pinterestiä omassa markkinoinnissaan.

👇🏻

👇🏻

👇🏻

Jos haluat perehtyä Pinterest markkinointiin perusteellisesti ja tehdä sitä itse, niin suosittelen tutustumaan Nellainon Pinterest Akatemia -verkkokurssiin, jossa opit askel askeleelta, miten aloitat tuloksellisen Pinterest markkinoinnin. Mistään muualta et löydä niin kattavia Pinterest ohjeita suomeksi kuin Pinterest Akatemiasta.


Jos haluat jutella kanssani yrityksenne markkinoinnista ja kuulla soveltuisiko Pinterest markkinointi juuri teidän yrityksellenne, niin varaa sitoumukseton ja maksuton etätapaaminen kanssani.

Blogipostaus päivitetty 14.11.2023